Straffe madammen en makke mannen | Missie
13396
page,page-id-13396,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.1.2,vc_responsive

Onze missie

Nederland en Vlaanderen kennen een fors aantal opleidingen op het gebied van theater, muziek, dans, toneel, film, etc.. Jaarlijks studeren er honderden artiesten af. Los daarvan staan er ook met de regelmaat van de klok autodidacten op of ontwikkelen amateurs zich tot professioneel theatermaker.

Het vinden van podia (schouwburg / cc / theater, etc.,) is een “hell of a job” voor die jonge generatie. Immers, doorgaans zijn de theater- en schouwburgdirecties niet snel genegen programmeringrisico’s te nemen met nog onbekende namen.
Om die meestal jonge, professioneel werkende theatermakers een kans te geven om uit het beperkte circuit te geraken, biedt de stichting IDKC hen een podium. Letterlijk: een gelegenheid waar men voor een geïnteresseerd publiek kan optreden, figuurlijk door hen tegelijkertijd te ondersteunen bij de broodnodige publiciteit.